Office Interior Fit Out For Public Sector Company

Previous:previous post all posts Next:previous post

Thistle Systems has demonstrated the impact its Max the Cube approach can have within the office environment with its latest project for the headquarters of a public sector organisation in Glasgow.

Thistle Systems

34

Number of desks added

Thistle Systems

Thistle Systems

Interior Fit Out Transforms Office Space

The client was looking to increase the capacity of its office space from 80 desks, to accommodate over 100 employees as well as provide a number of meeting areas and flexible work spaces.

By standardising the desks and reducing the desk sizes to reflect the space requirements of each employee, Thistle was not only able to increase the number of desks from 80 to 114, it was also able to create 4 private meeting areas (to provide formal working areas with desks and AV and presentation equipment), 4 Collaborative Working Cubes and 2 Informal Social Cubes.

To maximise the capacity of the area and create a more agile workspace, Thistle also provided hotdesking lockers to allow a clean desk policy to be implemented and therefore maximise desk utilisation.

Thistle’s Collaborative Working Cubes are designed to enable short, stand up meetings with floor to ceiling whiteboard walls, and AV technology to allow collaborative working within project teams. The open plan nature also allows managers to oversee developments without being directly involved.

Thistle’s Informal Social Cubes provide a dedicated area for coffee breaks, lunch or a more informal meeting space – a unique addition to any office environment

Informal social cube

What we did

  • Increased number of desks from 80 to 114Increased number of desks from 80 to 114
  • Created 4 private meeting areas, 4 collaborative cubes and 2 informal social cubesCreated 4 private meeting areas, 4 collaborative cubes and 2 informal social cubes
  • Hotdesking lockers provided to allow clean desk policyHotdesking lockers provided to allow clean desk policy
  • Floor to ceiling whiteboard walls and AV technology were implemented to encourage collaborative working Floor to ceiling whiteboard walls and AV technology were implemented to encourage collaborative working

Related case studies

View some of our other case studies showing a selection of our best work across a range of sectors and spaces.